Druhy paprik

  • PCR

Klasická oblíbená odrůda vhodná pro polní pěstování. Plody jsou dlouhé, rovné nebo srpovitě prohnuté, tenkostěnné, žlutozelené v technické zralosti, červené v botanické. Jsou aromatické a mírně pálivé, šťavnaté. Dost citlivě reaguje na zhoršené podmínky, zejména pokles teplot.Plody jsou dlouhé, rovné nebo srpovitě prohnuté.

 

  • AMY

Odrůda nižšího vzrůstu určená pro sklizeň v technické zralosti. Plod je bělozelený, tlustostěnný jehlanec velmi příjemné šťavnaté chuti, v botanické zralosti zářivě červený. První česká odrůda “maďarského” typu. Při odpovídající agrotechnice vyniká vysokým výnosem. Ze 100 m2 lze sklidit 450 – 500 kg kvalitních lusků v technické zralosti.

 

  • VĚRA

Raná odrůda pro polní pěstování. Plody jsou v technické zralosti zelené, v botanické zralosti červené s vysokým leskem. Paprika je na řezu trojúhelníkového tvaru. Je vhodná pro přímý konzum i konzervárenské zpracování. Odrůda vznikla křížením odrůd PCR a Granát.